1. SP Page Builder 3.x
  2. Friday, 19 April 2019
Hello, after the last update I can't load page templates from library. When i click on Page Templates I see the load icon gif but doesn't work.

I'm using Joomla 3.9.5 and SP Page Builder Pro 3.4.8
Attachments (1)
Responses (42)
Hi,
1) Have you tried from different browser?
2) Have you cleaned browser cache?

If above, will not help please use Private Message and send me access
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 1
Exact same issue here, browser cache cleared, Joomla cache cleared, same issue.

Chris
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 2
Exact same issue here, browser cache cleared, Joomla cache cleared, same issue.

Chris


Same problem I have. I tried it in Chrome, Firefox and Opera and the problem continues.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 3
Same issue here.

After downgrading to SPPB 3.4.7 everything works fine. :o
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 4
Same issue here.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 5
Waiting with a white screen, see printscreen.
Attachments (1)
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 6
Have you tried SPPB 3.4.9?

On my demo sites, is fine at least from the admin area.

admin.png
Attachments (1)
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 7
Tried SPPB 3.4.9, with no luck.

Downgraded again @ 3.4.7 and everything works.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 8
During the weekend I cannot help, sorry - the office is closed.
---
Please downgrade to 3.4.7 and remind me on Monday I will ask our developer what can be a reason.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 9
During the weekend I cannot help, sorry - the office is closed.
---
Please downgrade to 3.4.7 and remind me on Monday I will ask our developer what can be a reason.

Ok I have downgraded to 3.4.7, I hope that it will be resolved.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 10
In order to solve the problem, simply clear the cache folder via FTP or through the Profiles component
---------------------------------------------
Hi, Paul. Look in PM please. I need a little help
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 11
In order to solve the problem, simply clear the cache folder via FTP or through the Profiles component


Emptied Cache Folder, cleared browser cache, no luck with 3.4.9
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 12
Emptied Cache Folder, cleared browser cache, no luck with 3.4.9

It worked for me from 3.4,8. I have not installed 3.4.9 yet. I'm going to try now.

UPD: I installed 3.4.9 and no longer face this problem. My step-by-step path from 3.4.8 was like this. Clearing the Joomla cache, clearing the cache folder on the server, clearing the browser cache. After that, everything worked.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 13
@Pavel, thanks, I also suggested cleaning browser cache and using an alternative one.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 14
Tried on Chrome all caches cleared (browser and Joomla), Edge and same issue - neither work for backend access to page templates on 3.4.9

:(
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 15
@Pavel, thanks, I also suggested cleaning browser cache and using an alternative one.

Yesterday i have tried to clean browser and joomla cache but it didn't solve. It's a bug of the component.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 16
Yesterday i have tried to clean browser and joomla cache but it didn't solve. It's a bug of the component.

If yes, why some users still see Page templates? I only wonder.
Please wait until Monday.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 17
Hi, I have same issue on SP Page Builder Pro 3.4.9. I have cleared website cache from Joomla backend, cpanel, browser and tired to others browser as well.

Joomla ver. 3.9.5
SPPB PRO : 3.4.9

Regards, Sohail
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 18
Yesterday i have tried to clean browser and joomla cache but it didn't solve. It's a bug of the component.

If yes, why some users still see Page templates? I only wonder.
Please wait until Monday.


I have no idea, but I doubt we're all telling lies ;)

I've got almost 200 Joomla websites to manage, given I've updated approximately10 to the 3.4.9 version, and all have the same issue, it is either some hosting setting missing that 3.4.9 requires, or there's a bug/incompatibility with 3.4.9 - as you say, we'll find out once the weekend is over and Joomshaper is back to work :)
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 19
I'm having the same problem.

Thanks
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 20
After cleaning cache and some CTRL+F5 in backend everything works fine to me :D
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 21
i've got same issue, tried with firefox chrome and edge cache cleareed on browser and joomla, but nothing changes
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 22
I'm having the same problem.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 23
Thanks to the Joomla Greek Community, the solution was found: it is necessary Shared Sessions to be activated. [System > Global Cofiguration > System].

:D
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 24
Yes
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 25
Thanks to the Joomla Greek Community, the solution was found: it is necessary Shared Sessions to be activated. [System > Global Cofiguration > System].

:D


Problem solved, thanks.;)
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 26
Thanks to the Joomla Greek Community, the solution was found: it is necessary Shared Sessions to be activated. [System > Global Cofiguration > System].

:D


Solve the problem. But I see that they removed some pages that were in previous versions, even though I like the new visualization scheme.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 27
It is just o temporary trick, in order to insert templates.

I do not think the problem is solved. I want to use the SPPB with inactive Shared Sessions, for security reasons.

So, waiting for 3.4.10 :)
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 28
Try login to frontend with your admin credentials before trying to import a template. It will will work like a charm!
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 29

Dimitris
Try login to frontend with your admin credentials before trying to import a template. It will will work like a charm!


That's a better trick. Thank you!
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 30
Thanks to the Joomla Greek Community, the solution was found: it is necessary Shared Sessions to be activated. [System > Global Cofiguration > System].

:D


Problem solved, thanks.;)
DITTO. Awesome Blossom
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 31
Hi,

Is there any updates SPPB Pro 3.4.9 ver., Because I have checked it again Both frameworks Helix 3 and Helix Ultimate Still I have same issue without enable shared session and I cann't able to edit SP Page Builder Module from the backend?????

Regards,
Sohail
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 32
Thanks to the Joomla Greek Community, the solution was found: it is necessary Shared Sessions to be activated. [System > Global Cofiguration > System].

:D


Problem solved, thanks.;)
DITTO. Awesome Blossom

It works for me
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 33
Hi, anyone confirm, if I ll enable shared session from the global configuration- system.. then we can able to edit module from the backend????
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 34
Hi, anyone confirm, if I ll enable shared session from the global configuration- system.. then we can able to edit module from the backend????


It does not allow editing from the Backend. Waiting for the next version to correct that detail
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 35
The sooner the better, I have stopped upgrading past 3.4.8 because of the broken (or changed) backend module editing and the non-working page template feature.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 36
As i am reading @ 3.4.10 ChangeLog, "Page Templates modal not loading in administrator issue fixed." It is true, but the problem is that although Page Templates modal loads, the Templates are not imported!

Have to we to wait for 3.4.11? :(
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 37
As i am reading @ 3.4.10 ChangeLog, "Page Templates modal not loading in administrator issue fixed." It is true, but the problem is that although Page Templates modal loads, the Templates are not imported!

Have to we to wait for 3.4.11? :(


Most of us modify the modules from the backend of the joomla. It is unfortunate that they have not thought that not everyone works the pages from the frontend. I hope that version 3.4.11 has it.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 38
Next will be 3.5
But today is SATURDAY, office is closed.
Yes, I informed our developer (Friday) about importing problem on some servers.
As always on mine is OK (horrible feeling, I know)
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 39
I see page templates but the template went back to original colours even tough, the correct colours are set.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 40
I see page templates but the template went back to original colours even tough, the correct colours are set.


Are we talk about this same? I mean page templates (!) not Joomla templates.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 41
I am talking about the shaper helixultimate Template.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 42


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!


This forum is archived

This forum has been archived. Please use JoomShaper official support system.