1. Dan Hummel
  2. SP Page Builder 3.x
  3. Monday, 08 April 2019
Hi There,

I used the Page Builder for my Site and added the "Image Overlay" Addon to it. Great addon and works perfectly on every Desktop Device and Mobile Phones but not on Tablet Devices (tested on iPad Air, iPad 4th Gen. and Samsung Glaxy Tab).
Responses (19)
Accepted Answer Pending Moderation
Hi there,

Thanks for your query. Would you please share your site URL to check the issue? I will check & get back to you soon.

-Thanks
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 1
Accepted Answer Pending Moderation
It's http://www.taubeler.de Addon used in the 2D-Section.

The problem is only reproducable on the devices not in emulators.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 2
Accepted Answer Pending Moderation
Hi there,

Are you talking about this area? Maybe yes. Your console area has a problem. Please send me the Joomla administrator access via PM.

http://prntscr.com/n9xdoz

-Thanks
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 3
Accepted Answer Pending Moderation
Hi there,

You have used the third party extension in your home page and that's why it conflicts with javascript(Please check console using inspect element. I have checked the contact page there is no console error, because of that, there is no conflict issue. Please load image addon contact page and check iPad. It works fine.

-Thanks
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 4
Accepted Answer Pending Moderation
I put it on contact page, doesn't work either.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 5
Accepted Answer Pending Moderation
Hi there,

I have enabled the contact page bottom section and it works fine in the iPad.

http://prntscr.com/nc3i11

-Thanks
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 6
Accepted Answer Pending Moderation
Same problem here, but I don't understand how to fix it because I haven't any form in my page and no errors in console. It doesn't works on iPad only in "show content on hover" is on, if I disable this option it works but i would like the same effects on iPad.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 7
Accepted Answer Pending Moderation
I found a not definitive fix: with "show content on hover" it add opacity:0 and visibility:hidden to .overlay-image-title class but visibility:hidden is not necessary and this is what crash on iPad, opacity:0 is enough so i change visibility to visible. However the transition effect seen on desktops is not replicated on ipad
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 8
Accepted Answer Pending Moderation
I found a not definitive fix: with "show content on hover" it add opacity:0 and visibility:hidden to .overlay-image-title class but visibility:hidden is not necessary and this is what crash on iPad, opacity:0 is enough so i change visibility to visible. However the transition effect seen on desktops is not replicated on ipad


Hi there, Would you please share your site URL to check the issue? Thanks
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 9
Accepted Answer Pending Moderation
Of course, the website is here
but you have to edit you hosts file to see it because it is in development mode:
185.81.4.38 nuovo.cantinefatteadarte.it
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 10
Accepted Answer Pending Moderation
Of course, the website is here
but you have to edit you hosts file to see it because it is in development mode:
185.81.4.38 nuovo.cantinefatteadarte.it


Hi there, overlay works fine.

https://prnt.sc/r8emhq

-Thanks
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 11
Accepted Answer Pending Moderation
You must not use an emulator. The problem is only reproducable on the devices (iPad) not in emulators.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 12
Accepted Answer Pending Moderation
You must not use an emulator. The problem is only reproducable on the devices (iPad) not in emulators.


Hi there, How can I check? Your site is blocked. I can browse only from the desktop. Cause added hostfile. Thanks
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 13
Accepted Answer Pending Moderation
With iPad go to this url: https://hosts.cx/
than insert "185.81.4.38" in server address field and "nuovo.cantinefatteadarte.it" in website name field, than click "get my testing url"
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 14
Accepted Answer Pending Moderation
With iPad go to this url: https://hosts.cx/
than insert "185.81.4.38" in server address field and "nuovo.cantinefatteadarte.it" in website name field, than click "get my testing url"


Did you changed administrator access?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 15
Accepted Answer Pending Moderation
With iPad go to this url: https://hosts.cx/
than insert "185.81.4.38" in server address field and "nuovo.cantinefatteadarte.it" in website name field, than click "get my testing url"


Hi Gianluca. Could you fix the problem? I have the same issue and would need help.

Thanks in advance,
Olaf
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 16
Accepted Answer Pending Moderation
With iPad go to this url: https://hosts.cx/
than insert "185.81.4.38" in server address field and "nuovo.cantinefatteadarte.it" in website name field, than click "get my testing url"


Did you changed administrator access?


@ Support: We have the problem on this site: http://www.wachse-mit.de
On some tablets (iPad) nothing happens if you tap on the images in the image overlay addons.

Needing help.

Thanks,
Olaf
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 17
Accepted Answer Pending Moderation
Hi Olaf, yes I fixed it. The problem is the overlay-image-title.
So open your addon and add this CSS class: box-homepage, than create a custom.css file into css folder of your template and put this code:


/* fix for iPad */
.box-homepage .overlay-image-title { visibility: visible; }
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 18
Accepted Answer Pending Moderation
Hi Olaf, yes I fixed it. The problem is the overlay-image-title.
So open your addon and add this CSS class: box-homepage, than create a custom.css file into css folder of your template and put this code:


/* fix for iPad */
.box-homepage .overlay-image-title { visibility: visible; }


Grazie mille Gianluca.

We tried it, but haven't luck. It doesn't work on our website. But one test is to be done to see the final result. We don't have that problem on all iPads, only a few. Some are old, some new (1 year). So it's not easy. What a pitty :(

Olaf
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 19


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!


This forum is archived

This forum has been archived. Please use JoomShaper official support system.