1. SP Page Builder 3.x
  2. Wednesday, 29 January 2020
Hello,

I have updated SP Pagebuilder on multiple websites, but the font awesome icons disappeared. Mainly in the buttons.

Also, the columns aren't showed correctly anymore:
- http://websites.powerinternet.nl/SO_60519 (the image in the bottom1 floats out of the column)
- https://www.metselbedrijfgoebel.nl (multiple columns float outside)

The problem stays after I removed custom css, so it has something to do with the updates.

With kind regards,
Responses (34)
I have the same problem after updating the 3.6.10 version !! how do you solve it?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 1
same problem... The icon in Pagebuiolder not show in page...
iconosnomuestran.png
Attachments (1)
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 2
I have the same problem after upgrading SPPB to 3.6.10 alle the FA icon missing (in all my website using SPPB)

I don't have the option to select FA version too
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 3
Hi,
exactly the same problem as Leijen and others.
Also in SPPB at the configuration no option to choose FA 5.
So some day's are gone now and i don't see any answer anymore...
Solution???
Regards,
Grafiek
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 4
Hi, all my 30 Page Builder sites are missing icons right now.... I need a fix for this too!
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 5
Hi,
for me the problem after SP Page Builder latest update is that now I have mixed view for font awesome icons, for example on some page the fa-language icon is from version 4 and for other is from version 5...
For me also in the SP Page Builder configuration there's not the option to select FA version (same situation of Adolf: NoOption.png)

Regards
enrico
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 6
Please fix the font-awesome-problem that appeared with SP PageBuider 3.6.10 update asap!
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 7
Hi all,
I noticed there are several problems with font-awesome after the update. I discussed it with our developer team. They will be fixed it asap.
Thanks


10 days after the bug was discorver ? are you serious ?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 8
Hi all,
I noticed there are several problems with font-awesome after the update. I discussed it with our developer team. They will be fixed it asap.
Thanks


10 days after the bug was discorver ? are you serious ?


Exactly, I agree with Freenduro.
it seems that you all -Joomshaper Team- have slept to respond so late. And for now saying just let us know that there seems to be a bug ... Sorry, I'm not used to that from Joomshaper.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 9
Hi,
Update your template and clear your Joomla and Browser cache.
It will be work
Thank you


Sorry, but the update to Helix Ultimage 1.1.2 and the clearing of Joomla and Browser cache didn't change anything:
https://digitalinform.swiss/de/projektbeispiele/digitaler-wandel-in-der-berufsbildung-und-die-rolle-der-schulleitung (left to the email-adress the f0e0-font-awesome-icon should appear ...
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 10
I am using Helix3 at this one. I already earlier updated the template and empty caches.. Now using 2.5.6. But date is Jan 2015.
Some icons are okay, the most are not.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 11
waoooow what fanstactis support

step 1 : "SPPB 3.6.9 errors are fixed now" with a select FA5 option on template : who does not exsit
Step 2 "update template ": what has already been done for a majority of us but nothing
Step : "add a custon css" :D :D

Dor my part I give up because I have no more time to lose and so I manually changed all the icons which no longer worked for all the joomla templates ;-(
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 12
me help to clear the cache
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 13
I'm not sure what is going on at the Joomshaper team the last 2 months?

Are you guys short on staff or closing down or what's the deal?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 14
hi...there is a problem when i try to choose an icon....when i clic on a window to choose icon, the sppb close all, so i need to close page and re-open page.
Why?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 15
Hello there, people of Joomshaper,

Is there somobody?
We all don't have a correct solution yet. We all don't have a correct answer yet.
What is the problem to resolve this issue Joomshaper?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 16
Hallo joomshaper???

Have you read this problem?
Please update component soon!!!
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 17
For all who use Font Awesome in their custom.css there are two essential adaptions to make:
replace

font-family: FontAwesome;

with

font-family: "Font Awesome 5 Free";


and if you haven't defined font weight yet:

font-weight: 400;


for more details see https://fontawesome.com/how-to-use/on-the-web/setup/upgrading-from-version-4
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 18
i have file custom.css but inside there isn't a call to fontwasome...i think is only on the template the you should update with correct fontawasome
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 19
So, there is a new update > 3.7
I updated it. Removed/cleared all caches.
I don't have/use custom.css file with fontawesome rules.
Still i can NOT choose the fontawesome 4 or 5 at the options.
And the problem is NOT solved.
Joomshaper, tell me and all olther peoples -step by step-, to solve this issue!
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 20
It's been quite a while but you still haven't solved the font awesome problem! Any news from Joomshaper?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 21
nothing ... I have this issue now too ....Bloody Useless!
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 22
Meanwhile I have solved my problem: Certain signs in FontAwesome 5 are in font-weight: 900 others in font-weight:400 or whatever. So I had to add that in my custom.css

Examples (to set a symbol before a certain kind of link:


a.mail:before {
font-family: "Font Awesome 5 Free";
font-weight: 400;
content: "\f0e0";

a.tel:before {
font-family: "Font Awesome 5 Free";
font-weight: 900;
content: "\f095";


Let me know if that helped!
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 23
Hello all Joomshapers,
There are ,i thought, in the meanwhile three updates of sppagebuilder.
Still problems with the icons and no solution in my opinion.
Also still no option in the control panel to choose 'Select FontAwesome version'.
Joomshaper; how about this now? When do you fix this?
I would like an honest answer.
Regards.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 24
Still not solution and Font Awesome 6 will be released in a few weeks. Will this bring new problems?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 25
same problem, getting no answer on this new post I put on either - Font Awesome
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 26
Hi all,
Bad of Joomshaper not to show anything more or to respond to all the above posts.
Also still no possibility to choose the fontawesome version within sppb even though they have explicitly indicated this. And Borsha has gone up in smoke it seems.
And then accompanied by many marketing updates to market how great sppb is ... Without resolving this issue.
What do you think Joomshaper yourself?
There are -and will be many more- alternative and good working page builders on the market.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 27
Hi All,
Really sorry for the issue!
Actually, when you post in the forum and reply by yourself(or other than staff) it directs to the answered section. That's why some of the stuff didn't get it.
May I have a problematic URL to check, please?
Please take my sincere apology for this issue being unseen for so long!

Best Regards
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 28
Hi,
I will PM you my details, I did PM them on the other post but got no reply.
I will send them now
Thanks
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 29
Hi,
I will PM you my details, I did PM them on the other post but got no reply.
I will send them now
Thanks
ok, I will check it soon!
Thanks.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 30
Hi,
I will PM you my details, I did PM them on the other post but got no reply.
I will send them now
Thanks
ok, I will check it soon!
Thanks.

Any update on this please?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 31
Hi Rashida,
Thanks for your comment.
In my opinion i don't receive a pm. Where it's send to?
In this forum everyone can read this, i suppose.
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 32
Hi,
I will PM you my details, I did PM them on the other post but got no reply.
I will send them now
Thanks
ok, I will check it soon!
Thanks.

Any update on this please?
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 33
We have spent around 2 hours looking at this further and to be honest it is a mess!
We brought the Rhino template last week and we have spent hours adapting it to how we want it to look, it is still not finished yet and we have asked some questions in the forum and NONE of them have been replied to.

Now, the Rhino template uses Helix 2.5.7 which uses font awesome 4. Sp page builder uses font awesome 5.
If we change the name of - /templates/shaper_rhino/css/font-awesome.min.css to something like - font-awesome.min.css-old all of the sp page builder font awesome 5 icons work! But any icons that the template uses, there are many, they obviously no longer work!!

So basically the Rhino template is completely outdated and should not be sold !!!!

This is a real shame as we have follow SP Page since version 1.4 and it is the best page builder out there for Joomla as far as we can see. Yet you are selling templates that are not compatible with the latest versions!!?!?

If you have an easy fix for this and actually reply to peoples questions on this topic, which seems to have been going on for quite a while, it would be greatly appreciated !!!

Thank you
  1. more than a month ago
  2. SP Page Builder 3.x
  3. # 34


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!


This forum is archived

This forum has been archived. Please use JoomShaper official support system.