1. AHMET
  2. Awetive
  3. Wednesday, 12 October 2016
Hi

I used you're awetive template ,I taking An error has occurred. 0 Cannot open file for writing log errror..

my site is does not open please help
Responses (30)
Accepted Answer Pending Moderation
Hi,
log errror.. look official Joomla forum.

Have you updated the path for $log_path and $tmp_path in the configuration.php file in your site's root folder?
1) https://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=803017
2) https://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=862441
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 1
Accepted Answer Pending Moderation
Hi Paul
I've just installed a joomshaper quickinstall and I still got this error message even if I put the absolute path in the configuration.php file.
I copied and pasted the suggested configuration.php file at the end of the installation.
This file contains the absolute path.

Do you have another clue to solve this issue ?

Thx

Best regards

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 2
Accepted Answer Pending Moderation
do you have this same problem with raw Joomla 3.8.10 ?
try... and please use joomla forum.
here we cannot solve all joomla problems.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 3
Accepted Answer Pending Moderation
Itried with raw Joomla 3.8.10 and I don"t have the issue.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 4
Accepted Answer Pending Moderation
so it must be from extra plugin/component which you installed in past
OR
server settings problem.


You need helping hand from Joomla Community Forum.
------

Try to reinstall Joomla core.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 5
Accepted Answer Pending Moderation
Hi Paul

It sounds your are using 3.8.5 with which I got the issue.
With 3.8.10 I don't get the issue.
Could you update your template with Joomla 3.8.10, please ?

Thx

Regards

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 6
Accepted Answer Pending Moderation
With Joomla 3.8.11 and Protostar template you still have similar error ?

I am using that template (with J3811) on school site and it's still working.
No black magic used.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 7
Accepted Answer Pending Moderation
HI Paul

I don't use Protostar template but Resort template that is buit with Joomla 3.8.5.

Rdgs

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 8
Accepted Answer Pending Moderation
Maybe it was, but many users use this template with Joomla 3.8.11.
So I do not see relation with old Joomla.
Can you be so kind and test what I asked. It's 2 min test.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 9
Accepted Answer Pending Moderation
Beside you as you mentioned with raw Joomla and Resort, no error ?
----
You forgot to tell me where exactly you have error message,
in joomla admin, front-end, on selected sub-page only ?
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 10
Accepted Answer Pending Moderation
Hi

Sorry !

The Front End works perfectly.
Whan I want to access to the Back End I got the issue
http://vps....com/administrator/
Then the error is shown

Rgds

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 11
Accepted Answer Pending Moderation
1) and you cannot do anything in admin area ?
2) what extensions you have there installed ?

---------
I think I have tip which may (or not) help:
Use FTP tool and DELETE
administrator\modules\mod_sppagebuilder_admin_menu

then
in configuration.php file check if path used for /logs is similar to used for /tmp
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 12
Accepted Answer Pending Moderation
I think I have tip which may (or not) help:
Use FTP tool and DELETE
administrator\modules\mod_sppagebuilder_admin_menu
=> done but not solved
then
in configuration.php file check if path used for /logs is similar to used for /tmp
=> done but not solved

Now, I need try to to install Joomla Raw 3.8.11 + Resort Template !
Keep you informed

Thanks for your help

Regards

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 13
Accepted Answer Pending Moderation
I just installed your Resort template with a Joomla 3.8.8 with success.
I upgraded Joomla to 3.8.11 and still can access to BackEnd.
I still have few issues but I suppose I can managed them.

Now, what is the extension list I should install to get your QuickStart package?
And, should I do some specific configuration to get my web site as it would be installed from your QuickStart package?

Thanks for your help

Best regards

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 14
Accepted Answer Pending Moderation
SP Page Builder Pro to get "Home" appearance
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 15
Accepted Answer Pending Moderation
Hi Paul

I already installed SP Page Builder Pro 3.

I don't see 'RESERVATION' button on the top right of the front end.
I see you have a SP booking in your extension list. Do I need it?

Best regards

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 16
Accepted Answer Pending Moderation
Ok, I will update Resort template manual -- you will be able to see more details.
But even now you should see that. Check "Reservation menu" item

https://www.joomshaper.com/images/documentation/templates/resort/modules.png

and
Layout
https://www.joomshaper.com/images/documentation/templates/resort/layout-demo.png
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 17
Accepted Answer Pending Moderation
Check again "Resort" template Manual / documentation - I added more details about header section.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 18
Accepted Answer Pending Moderation
Hi

Now, I am doing the Home page manually.

Look at the attached file.
When I click on Preview button to see my home page or any other page created wih SP PB Pro I got the error message shown in the screenshot.

Do you have any clue to solve this issue?

Thx

Regards

Christian
Attachments (1)
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 19
Accepted Answer Pending Moderation
You have cursed website or what ?!
there should be "components" folder name.

maybe enable short URLs in Global Configuration
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 20
Accepted Answer Pending Moderation
Paul

In my Joomla tree installtion, the folder is Components with the s.

But When I create a page SP Page Builder tries to do without s.

Regards

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 21
Accepted Answer Pending Moderation
"Congratulation" , so you are first one in our history with this issue.

Are you are that you have SPPB Pro 3.2.6 ?
if older please update.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 22
Accepted Answer Pending Moderation
Hi

Correct, I am using SP Page Builder Pro Version: 3.2.6

You are strong with me as I couldn't use your Quickstart package
and now there is an issue with SPPB Pro 3.2.6!

Do your best to solve it!
Thx for your suport.

Rgds

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 23
Accepted Answer Pending Moderation
Ok, Have you tried to change SEO settings for Joomla links (Global Configuration)
If not, please try option 1 and 2 (of course use .htaccess file before)

1.jpg

2.jpg
Attachments (2)
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 24
Accepted Answer Pending Moderation
Hi Paul

I tried several possibilities this week-end.

Finaly, I installed a new kind of server configuration. It didn't solve my first issue 'Cannot Open File For Writing Log' using your Quickstart package.

I installed a Raw Joomla + your template + SPPB 2.5 + Extensions + configuration following your documentation and my web site works quiet well. :D

One more question : On your Home page, how you do to put the Call To Action on top of the Carrousel and not one following the other one?

When I want to do a test, it takes me almost 5 hours to upload my files to the web server !

Thanks for your help

Rgds

Christian
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 25
Accepted Answer Pending Moderation
SPPB 2.5 ? why not 3.26 ?
We cannot give you 100% support for older , not developed version.
---
Sorry, but you cannot put CTA addon inside Carousel addon.
Beside please use Feature addon instead, CTA is not exist in raw SPPB 3.x , less problems for future.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 26
Accepted Answer Pending Moderation
5 hours to upload my files

Wow, you sent them file via file by ship ? Maybe you should consider to change hosting company.
Have you never heard about possibility to unzip ZIP file on server.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 27
Accepted Answer Pending Moderation
SPPB 2.5 ? why not 3.26 ?
We cannot give you 100% support for older , not developed version.
---
Sorry, but you cannot put CTA addon inside Carousel addon.
Beside please use Feature addon instead, CTA is not exist in raw SPPB 3.x , less problems for future.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 28
Accepted Answer Pending Moderation
SPPB 2.5 ? why not 3.26 ?

You told me there is an issue with version 3.26?
I am ok to upgrade to 3.26 if there is no issue!
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 29
Accepted Answer Pending Moderation
what issue? Maybe check Changelog first.
  1. more than a month ago
  2. Awetive
  3. # 30


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!


This forum is archived

This forum has been archived. Please use JoomShaper official support system.